Mer bilder


Kajak-Matilda!



Emil i regnskogen!


Queenstown!

Nu ar vi i Queenstown! Vi kom hit igarkvall efter en harlig dag i en kajak i Milford Sound. Vi sov aldig i bilen som jag sa sist, utan efter en harlig 3-timmarsvanding till Lake Marion satte vi oss i bilen och akte till Milford Sound Lodge istallet, for jag orkade inte sova i bilen:P  Vagen mellan Te Anau och Milford Sound var verkligen sa vacker som folk hade sagt. Fanns massvis med vandingar langs vagen, och vi valde alltsa en den till Lake Marion. 1,5 h uppfor genom regnskog, sen oppnade sig skogen och vi kom fram till en vaaldigt vacker sjo, mellan hoga berg med glaciarer. VACKERT! Vi lagade lunch/middag pa var campingspis, makaroner och pastasas, och sen akte vi vidare till Hostelet.

8.15 igarmorse blev vi uppmotta av var guide och akte sedan vidare ner till vattnet. Det var jag och Emil och 4 tjejer + guiden. Vi blev kladda i snygga randiga understall, fleece och vindjacka och sen hoppade vi i vara gula kajaker. Jag satt bak och styrde och emil navigerade framifran:) Var verklieng supervackert, ni ska fa se bilder snart. Vi borjade turen med att paddla in i en smal grund passage i regnskogen och sen akte vi ut pa sjalva milford sound. Var verkigen hur fint som helst. Vi sag tyvarr inga salar, men haftiga vattenfall, hoga berg och glaciarer.

Efter kajakningen akte vi vidare hit till Queenstown som ocksa ar en jattefin stad som ligger precis vid en sjo. Efter att vi checkat in pa annu ett mysigt hostel gick vi ut pa stan och at. Antgligen fick jag min lax och Emil sin kottbit, haha! Idag har vi varit och klattrat. Men bade jag och Emil har kant oss lite halvkassa, sa har varit en lugn dag. Hoppas bara inte vi blir sjuka..Imorgon ska vi aka vidare norrut igen, men vi har inte bestamt vart vi ska riktigt an. Blir antaglien antingen tillbaka till Castle hill eller Takaka, eller mojligtvis till Kaikura.

Tankte lagga upp lite bilder nu:)

Emil kastar macka pa Lake Gunn, ett stopp vi gjorde pa vagen mellan Te Anau och Milford Sound


Lake Marion


Magiskt!





Te Anau

Mycket uppdateringar har nu pa sistonde, haha!

I morse lamnade vi Wanaka och akte vidare soderut till Te Anau, via Queenstown. Te Anau ar en liten stad som ocksa ligger vid en sjo vackert omgiven av berg. Te Anau ar ingangen till Fiordland och den beromda Milford Track. Milford track sags vara en av varldens vackraste vadnringar, men tyvarr maste man boka denna langt i forvag, sa vi har bokat en kajakdag i fjorden Milford Sound istallet. Forsta grejen vi betalar for att gora, och som vi tyvarr tvingas gora med guide.. 115 dollar for en halvdag. Men det sags varar gryymt lackert, sa ska bli hur kul som heslt! Vi ska gora det i overmorgon, alltsa pa sondag for da skulle det bli bast vader. Imorgon har vi tankt satta oss i bilen och aka ut mot Milford Sound, sags vara hur vackra vagar som helst och finns gott om stopp dar man kan gora fina sma vandringar. Sa det ar planen for imorgon! Ska sova i bilen nagonstans langs vagen, for vi Ska vara i Milford 8 pa sondags morgon, och det ar ca 3 timmars korning fran Te Anau.

Annars flyter allt pa valdirg bra har pa resan. Har haft bra vader nastan hela tiden och har bara kommit till harliga hostels och traffat harligt folk. Lite reflektioner om landet ar att nastan alla mindre stader ar exakt likadant uppbyggda, raka gator med flashiga affarsfasader, man atervinner mycket och varnar om miljon men har otroligt lite papperskorgar utomhus, haha. Langs alla vagar man kor ser man hela tiden roliga "sakerhetsskyltar", man verkar valdigt orolig for att folk kor for fort, och kor nar dom ar trotta och sa. En rolig skylt som har satt sig ar:
Arrive alive? Drive to surrvive!

Blir tyvarr inga bilder idag for har finns inget USB-uttag. Men hall till godo! Finns mycket fint att visa:)
Take Care kompisar:)
PussBANAN

Jobbigt!

Vi ar kvar i Wanaka och kom till internet idag igen eftersom vi hade 1 gratis timma kvar och behovde ladda vara ipodar och lagga over lite bilder. Solen skiner ute idag och det ar rikgitk harligt!

Vi vaknade tidigt imorse och sag till var fortsjusning att vadret var stralande, sa vi kakade god avokadofrukost och akte ivag till parkeringsplatsen dar mount Roy vandringen borjar, som ar en vandring till en 1580-meters topp. Solen stralade och det var oootroligt vackert. Men ACK sa jobbigt det var! konstant uppfor i 7,5 km, tog 2 timmar och 20 minuter att komma upp, exklusive diverse pauser for min del. Nar vi kom upp var jag sjutk trott, mjolksyra och puls kan vi snacka om..Men det var sa vart det, valdigt valdrigt vacker utsikt over hoga berg och Wanaka sjon. Uppe pa toppen at vi en varisn frukt och tog lite bilder, och sen borjade den nastintill lika jobbiga nerfarden. Mina ben var heelt slut nar vi kom ner och fotterna gjrode ont. Sista 4 km gick jag i bara strumporna for jag hade fatt ett stort skavsar pa en ta, inte skont. Men detta var var uppvarming infor var 3 dagars uppvarmningsvandrign infor den riktiga vandringen i Nepal. Och flev vandringar kommer behovas, 1 sjukmanad i soffan i vintras och dalig traning har verkligen satt sina spar pa konditionen...hehe.

Det bor forresten en rolig man pa vart hostel. En Engelskman som har bott i Nya Zeeland i 16 ar men som varje sommar jobbar pa finlandsfarjorna. En trevlig man i 45-40 arsaldern som ar valdigt angelagen att umgas med mig och emil, haha. Haromdagen kollade vi pa film med honom, och sa ocksa igar. Och idag ar vi inbjudna pa en till filmkvall! VEt inte om det ar for att han vill trana sin svenska eller vad det kan vara..Han har i alla fall sokt jobb pa Hurtigrutten i sommar. Da jobbar man 22 dagar och ar ledig 22 dagar, och tjanar 4500 euro i manaden. Galet vilka pengar man kan gora dar!

Ska lagga in lite bilder nu och se om det funkar att lagga upp, sa ni far se lite fram var fina vandring idag! Och peter nu kommer din efterlangtade headstand!:)

Det borjar bli host har, men ack sa vackert det ar! Lake Wanaka


Pavag upp till vattenfallet jag skrev om igar:)


Pa var vandrig idag! Lake Wanaka igen


Emils snygga headstanding pa vagen upp!


Jag kaaampar!


UPPE! Det har kommit sno pa topparna har, vackert!


Och sa borjar vi nedfarden! Otroligt harlig dag:)


Det var allt for denna gangen! Imogron aker vi formodligen vidare ner mot Te Anau for att vandra Kepplers track och fa upp pulsen ytterligare. Sen blir det fiordland probably! Sa vet itne nar det blir internet nasta gang. Men Puss pa er alla, kul att ni laser!

Riverside och mysig biograf!

Har haft tva harliga dagar till har i, vad vi kommit fram till ar, varldens mysigaste stad  (Wanaka). Vi har klattrat pa ett fint stalle ca 15 minuters bilkorning harifran som heter Riverside. Det har inte blivit nagra nya Nya Zeeland pers for varken mig eller Emil, men vi har ovat upp var krimpstyrka.

Igarkvall efter vi atit klyftpotatis middag (MUMS) bestamde vi oss for att ga bort till stadens biograf. En valdigt mysig liten biograf som serverar beromda hemmagjorda kakor, som tyvarr inte jag kunde ata, men anda, det luktade iaf gott! Salongen var den mysigaste och mest unika biosalong jag sett. Istallet for vanliga biofotoljer stod det massor av olika sorters soffor och fotoljer pa raderna, och det fanns till och med en gammal gul bil man kunde sitta i. Vi sag en bra och mysig matilda-film om en ensamstaende pappa och hans soner och satt i varldens skonaste soffa. Valdigt mysig kvall! Sen gick vi hem i regnet.

Idag nar vi vaknade hade det kommit massvis pa sno pa de hoga topparna har runt staden. Hur vackert som helst. Vadret var tyvarr for ostabilt for att ga den endagarsvandrigne vi hade tankt pa ca 1500 meter, sa det blev klattring istallet. Innan vi klattrade stannade vi till vid ett vackert hogt och smalt vattenfall och gick en promenad bland radjur och far.

Landskapet har runt Wanaka ar SA vackert! Massivs med hoga lackra berg. Ett riktigkt Sagan om Ringen landskap! Jag ar forresten for forsta gangen i mitt liv sugen pa att se de filmerna nu. 
IDag har det varit sol och moln om vartannat, men sol for det mesta. Hoppas pa ihallande sol imorgon sa att vi kan ga var 6 timmars vandring:)

PUSSPUSS

Tekaka-Castle Hill-Wanaka

Goddag mina vanner!
Sist jag skrev trodde vi att vi hade tva natter kvar i Takaka, och sa blev det ocksa! En dag med klattring, dar jag ledktlattrade tva nya leder, SKITROLIGT, och en dag nar vi akte pa upptacksfard/roadtrip. Vi foljde kusten upp at vast, mot Colllingwood. Haftigast pa dagen var Farewell Spit, som ar en langsmal landbit som endast bestar av sanddynor, typ som Smogen (?). Valdrig haftigt iaf, och jattekul att leka pa! Och det var ganska hoga vagor den dagen som jag hade roligt i ett bra tag, fast med klader pa, vid strandkanten. Var lite for kallt for bad namligen.
Torsdag morgon efter att Emil gett sin Gorilla led ett sista forsok satte vi oss i bilen for att aka vidare mot Castle Hill. Mycket vackra slingrande bergsvagar. Vagrnara har aker ofta igenom sma stader/orter/byar, som nastan alla ser lika dana ut. En lang rak vag som ar kantad av sma affarer med fargglada displayer. Vi kom till en san har stad pavag till Castle Hill som var den odsligaste staden vi passerat hittils, vi gick ut bilen for kissepaus och snackshandlign. Hela staden osade skumt och kriminellt sa vi hoppade in i bilen ganska snabbt igen, haha.

Finast pa resan mot Castle Hill var helt klart nar vi passerade Arthurs Pass, hoga berg och djupa dalar! I omradet kan man aka skidor pa vintern (sommarn for oss) men av det ser man knappt nagra spar, inga synliga liftar eller nedfarter, men jag kan tanka mig att det ar valdigt lackert att aka skidor dar.

Castle Hill akte vi till for att bouldra, altlsa klattrng pa stenblock utan rep. Stallet ligger i princip i mitten av ingensans utan nagot hostel med hyffsat pris i narheten sa vi bestamde oss for att sova i bilen. Vi bodde pa en "campingplats" som hette Broken River som lag i skogen mellan tva berg med en fin liten rinnan back (bra diskback!). Vi sov i bilen har i tre natter och det gick faktiskt over forvantan, vi sov bra pa vara nedfallda saten trots att det var ganska kallt. Pa vagen ner hade vi inhandlat ett campingstove som vi lagade soppa och nudlar pa.
Mysigt!

Men nu maste jag beratta lite om klatterstallet, for det var helt fantastiskt! Massa fristaende block i olika form och storlek pa en grasslatt mellan massa hoga fina berg. KOmmer forhoppningsvis lite bilder snart. Klatteringen var hur kul som helst, fanns hur mycket som helst i olika svarighetsgrader. Forsta dagen hade vi stralande sol och varmt, vilket resulterade i en brand Emil och en bradn Matilda! Vi klattrade hari tva dagar och det var skitroligt! Fick ett rpojekt att jobba pa som jag klarade tillslut, j'ttekul! Det har stallet ar nog ett av det vackraste/haftigaste stallena jag varit pa nagonsin! Ett stalle jag definitivt kan tanka mig att komma tillbaka till!

Dag tre i Castle hill, alltsa igar sondag, vaknade vi upp till en mulen dag. Vi hade tankt ha detta som en vilodag fram klattringen eftersom musklerna var ganska trotta. Sa vi bestmade oss for att ga i en grotta i omradet. En jattegaftig grotta som var som en lang tunnel genom berget, med rinnande vatten langs marken. Mycket kallt vatten! Pa vissa stallen gick det sa hogt somt ill midjan. Man var sakert i grottan 20-25 min innan man kom ut pa andra sidan. RIktigk coolt!

Eftersom att det regnade bestamde vi oss for att aka vidare soderut, och nu befinner vi oss I Wanaka som ligger en vit norr om Queenstown. En valdrig vacker och mysig stad som ligger mellan hoga berg (hogsta pa 3333 meter tror jag) precis vid en sjo. Har kommer vi nog stanna nagra dagar, for vi har hittat ett mysigt hyffsat billigt hostel. Har tankt gora lite vandringar har och kajaka, eftersom det inte blev nagot i Takaka.

Vi har det i alla fall jattebra fortsatt. Nya Zeeland ar ett sa himla haftigt land som jag hoppas att alla far komma till nagon gang:D

Ska se om det gar att lagga upp ltie bilder nu!

Varandan pa hangdog!


Jag i ett trad pavag ut till Farewll Spit, vi gick dit nar det var hogvatten och tillbaka i lagvattnet, stoor skillnad!


Farewell Spit, perfekt lekstalle!


Emil leker!


Hur kul som helst att leka i vagorna!


Forsta natten i bilen!


Vi var ovan molnen forsta dagen! Hur soligt och fint som helst nar vi klattrande, molningt nere i Springfield dar vi hyrde Crash Pad


Castle hill!


Jag jobbar pa min projektled, som jag klarade andra dagen!:)


Sa otroligt vackert stalle!


Emil jobbar pa sin led!


I grottan!


Emil i grottan!


Nu ar internettiden slut! Puss pa er!

Hangdog

Hej!
Kul att ni laser och kommenterar har, da blir det sa kul att dela med sig!:)
Vi ar faktiskt fortfarande kvar i Takaka, har varit har 4 natter nu och det ser ut att bli tva till. Men nu har vi bytt hostel fran Annies Nirvana Lodge till klattrarnas kamping Hangdog som bara ligger 2 mins promenad fran klattringen. Har bor vi i sk Bunkhouse och betalar bara 14 dollar per natt ( en dollar ar typ 5 spann) sa det ar billigt och bra. Och huur skon stammning som helst. Mest klattrare som bor dar. Ett litet och avslappnat stalle. Pa kvallarna sitter man bara ute pa varandan och snackar skit och dricker te - som Kalixborna brukar saga. Just ja Sascha, dom kanner Robin. Ett klatterpar, aldre an oss, Nicko och Mia tror jag dom heter. I vilket fall ar vi valdrig glada att vi bytte till detta campet, aven om det var mysigt pa Annies med.

De senaste dagarna har bestatt av klattring och stranden. Vi har gatt upp strax innan atta och varit vid klipporna strax efter nio. I forrgar var vi och klattrade vid stranden. Verkligen Verkligigen fint. Och jag klarade min svaraste led hittils uttomhus, en 5b+. Sa var grytm nojd:) Igar och idag har vi klattrat i Paynes ford som ligger just vid campet, och jag har for forsta gangen ledklattrat. Har lart mig nu och det ar hur kul som helst! Da klipper man i repet efterhand istallet for att klattra med topprep. Det ar lite mer spannande och utmanande. Har bara klattrat valdrig latta leder, men grymt kul!
Pa eftermiddagarna har vi legat och latat oss pa de langrunda stranderna vid Pohara. Har varit lagom varmt och vi har bada forjat fa lite farg nu:)

Var fortsatta plan ar att stanna har tva natter till, och eventuellt hyra kajaker imorgon och paddla har runt Golden Bay for att vila vara klattermuskler lite. Emil har en led han har jobbat pa som han garna vill klara innan vi lamnar, sa far forsoka med den imogronkvall.

Jag hoppar studsmatta pa vart forsta hostel i Waitamo:)


Emil en kvall pa stranden vid Pohara


Jag! Har kan man se hur langrunt det ar!


Jag klattar mmin forsta ledklattring!


Emil provar slackline vid floden som ligger 3 min fran Handdog, Robins paradis!




PUss och kram, vi syns i stan!

Climbing

Hej igen!
Blir uppdatering idag igen, for vi bor kvar pa samma hostel i Takaka med internet. Idag har varit en superharlig dag. Vid nio akte vi ivag 5 min med bilen harifran 'stan" till ett stalle med massa fin klattring. Klipporna lag mitt i regnskogen och det var hur mysigt som helst. Vi tog med oss en Schweizisk kille som vi traffat har pa hostelet och sa traffade vi en snygg italienare som hangde med oss hela dagen ocksa. Det var superkul och jag klattrade roliga leder. Min hogsta hittils faktiskt pa 20 meter, lite laskigt med valdigt kul.

Nedanfor den vackra regnskogen lag lite falt och en vacker flod med klart vatten och fina klippor som vi badade i efter klattringen. Ganska friskt om man sager sa. Nagon hade satt upp en slackline dar (Sascha halsa robin att han hade alskat det!!) som Emil forsokte sig pa utan storre framgang;P Mesig som jag ar hoppade jag bara fran klippan.

Takaka ligger ca 7 km fran havet, sa nar vi var fardigklattrade och badade akte vi ut till stranden (jattevacker!) ett tag och lag och hade det skont i kvallssolen. Imorgon har vi tankt aka dit igen for att njuta av solen och lite varme, och sa finns det bra klattring just vid stranden ocksa. Kommer bli en harlig dag! Imorgon har vi ocksa tankt byta hostel till ett annu mer hippiestalle som ligger 1 minut gangvag fran klattringen vi var vid idag. Kostar bara 14 dollar och det verkar vara grymt mysig stamning dar. Far se hur lange vi stannar har i Takaka. Alla man har pratat med sager att dom flesta bara har tankt stanna har i ett par dagar, men for manga slutar det med veckor istallet. Men vi far se, blir kanske 3 natter till har eller natt, och sedan har vi tankt aka soderut mot Castle hill for lite cool boulering och caving.

Far se om det kan bli lite bilder har snart, vi har iaf tagit massa fina bilder, landskapet ar hur fint som helst!
Pussar!

Tekaka

HEEJ!
Nya Zeeland ar grymt! Just nu bor vi i en litenliten hippiestad som heter Takaka pa norra sydon. Vi kom hit idag med farjan fran Wellington. Bor pa ett valdigt mysigt hostel har med harligt folk och schysst tradgard, Vi kom ju hit till NZ i tisdagas vid 13 NZ-tid, alltsa kl 1 pa natten hos er. Kunde tack och lov sova pa planet, for vi var bra trotta efter att inte ha sovit nagonting pa uppemot 30 timmar. Innan vi satte oss pa planet mot NZ hade vi en dag i bangkok, vi var grymt trotta men satte oss i en taxi halv atta pa morgonen som tog oss in till Bangkok. Och det var huuur varmt som helst! Vi gick rnt ett tag och svettades och handlade flipflops och skona thaibyxor, som jag forovrigt levt i sen dess>P

Men men, nar vi kom till NZ i tisdagas plockade vi upp var hyrbil vid flygplatsen i Auckland. Gaaanska snurrigt att kora pa vanster sida till att borja med..men det gick forvanandsvart snabbt att vanja sig faktistk. Vi korde ca 3 timmar ner till ett stalle som heter Waitamo som ar kant for fina grottor. Vi stannade till pa forsta basta hostel som visade sig vara hur mysigt som helst. Ett mysigt hus med underbar utsikt och pool till och med! Vadret var jatteskont med sol och kanske 25 grader, harlig kontrast fran kalla Trysil. Har traffade vi ett svenskt par som, hor och hapna, hette Matilda och Emil. haha hur sjukt ar inte det? I alla fall, forsta dagen i Waitamo tog jag och Emil bilen till PiriPiri caves som ar en grotta dar man kan ga oguidat. Hur h'ftig som helst! Efter grottan akte vi vidare pa kringelikrogvagen for att forsoka hitta ett vattenfall. Istallet hamnade vi vid en natural bridge. Det var en 5 minuters promenad genom underbar regnskog som ledde fram till en sk naturlig bro, och det var som ett urkopt berg. Som tva klippor med tak over. Coolt! Vi fortsatte ut ut regnskogen och kom da ut pa en ang dar vi hittade nagra boulderstenar som vi klattrade pa nagon timma i varm och harlig sol. Val hemma pa hostelet badade vi i poolen, at middag och sedan pa kvallen akte Emil och Matilda och Emil och Matilda ivag for att ga en 30 mins walk genom regnskog med bergsvaggar upplysta av glow worms. Verkligen coolt. Och varldens finaste stjarnhimel var det den kvallen.

Dagen efter det, alltsa igar akte vi ner mot regniga Wellignton dar vi spenderade natten pa ett dyrt hostel, for att sedan ta farjan over hit till sydon nidag. Vi har det hur bra som helst har verkligen. Landskapet ar helt fantastiskt. Gar inte att beskriva hur lackert det ar. Imorgon ska vi ivag och klattra har i narheten och sedan ut till den lackra husten har.

Nu ar min internettid snart slut. Men saknar alla dar hemma och tanker pa er!
Pusspuss

Bangkok

Snabb uppdterig fran Bangkok. Via settiga och trotta men mar bra. ser bada fram emot att fa sova pa planet som gar om 4 ti,,ar. u ska vi ata mango. PUuSSSs

Stockholm baby!

Solen skiner och himlen är blå, vad det är skönt att leva då. Högt i topp går allas humör och det är det som susen gör!

Sitter i soffan hos Emils mor och har nyss käkat frulle. Strax ska jag iväg till stan för att träffa Mari och Sofia. Solen skiner sköönt och jag är glad:)
Ha en bra dag!
PÖSSS





1 h kvar

Nu är ryggsäcken äntligen färdigpackad - med allt för mycket saker...Som vanligt har jag så svårt för att bestämma mig vad som ska med eller inte i slutet, så även denna packning slutade, som många andra med att jag tryckte ner de sista kläderna och sköt upp packningsporblemet till lördag. Bra jobbat MAT!

Om 1 h kommer min vackra kompis Frida (haha) och hämtar upp mig med Effekt Personal-bilen för färd mot Sturup. Men först blir det ett stopp på mammas dagis för ett antal adjökramar och pussar. BLÄRK jobbigt att säga hejdå till folk..:( Planet till Stockholm lyfter 1600 så förhoppningsvis hinner jag och Fridis med en fika på Sturup innan det är dags.

Ikväll blir det klättring och bilbokning i huvudstaden med Emilpemil och imorgon ska jag på date med Mari och Sofia, och på lördag är det Carro och Ellen (?) som står på schemat:)

Hejdå Lund!
Hejdå Norra Fäladen!
Hejdå Skrapskyttevägen!
Hejdå Sofiaparken!
Hejdå rummet!
HEJDÅ KOMPISAR!:)


Dags för ett nytt försök

Nu är det dags för ett nytt försök med den här bloggen eftersom jag och Emil ska ut och resa och gärna vill dela med oss av vad vi sysslar med till nära och kära:)
Ni ska nog inte räkna med en alltför flitig uppdatering, beror helt på hur ofta jag kommer i kontakt med internet. Men jag ska göra mitt bästa!

De flesta vet väl hur vår resa ser ut, men jag skriver det här i alla fall!

7 mars-8 april: Nya Zeeland - hyrbil, klättring, vandring, rafting och andra häftiga saker
8 april-1maj: Tonsai, Thailand - klättring, sola, bada, leka, snorkla, dyka?
1 maj-21maj: Nepal - världens tuffaste vandring...!

Så på söndag bär det alltså av, och imorgon flyger jag upp till Stockholm för att fixa det sista med Emil och träffa mina kära stockholmskompisar:) Någon resfeber har väl inte rikgitk infunnit sig än, men det kommer nog ska du se. Håller på att försöka packa, men det är inte det lättaste eftersom jag inte är den bästa på att packa och för att det på ett sätt är en resa med så många olika aktiviteter och med olika klimat, vilket inte direkt underlättar. Men nu efter avslutad frukost ska jag ta tag i det, på riktigt!

De dagar jag har haft hemma nu mellan Trysil och resan har mest bestått av fix och träffar med familj och vänner. Idag är det Frida, mamma, Kalle och Ghazal som står på schemat:) LYXONSDAG!

Saknar förresten Trysil en hel del, och särskilt mina favoritbrudar Sascha och Elin. Är avis på solen och det varma vädret som kommit dit denna veckan...! GET OUT OF HERE, GE DIG!

Dags att ta tag i packning och fix!

KramBANAN!


Härlig bild från härlig skidtur med härliga människor på härligt fjäll!

RSS 2.0